Basel Gezilecek Yerler

Basel Kağıt Fabrikası

Hala işleyen bir su çarkına sahip güzel restore edilmiş bir ortaçağ değirmeninde, kağıt, yazı ve baskıyı onurlandıran bu müzeye harika bir şekilde erişilebilir. Müze tamamen uygulamalıdır ve ziyaretçiler yaptıkları kağıt ve presledikleri mum mühürleri ve çeşitli yazı ve baskı örnekleri ile ayrılırlar. Buna ek olarak, antik parşömenlerden 20. yüzyıl gazete basım basınlarına kadar harika bir kalıcı koleksiyon var. Sergiler Almanca, Fransızca ve İngilizce’dir.

Basel Mavi ve Beyaz Evler

Şehrin en başarılı ipek kurdele tüccarlarından ikisi için 1763-1775 yılları arasında inşa edilen bu evler Lukas ve Jakob Sarasin kardeşlerin konutlarıydı. 1777’de Avusturya İmparatoru II. Joseph Beyaz Saray’a konuk oldu. Bunu, Blue House ziyaretçi adlarının listesine ekleyin – Rusya Çarı İskender, Avusturya İmparator Francis ve burada 1814’te akşam yemeği için buluşan Prusya Kralı Friedrich Wilhelm III dahil olmak üzere konuk defteri en üstte yer alıyor. Restore edilmiş binalar şimdi şehir hükümetinin bir parçası ve meraklı yoldan geçenler için açıkça etiketlenmiş.

Karnaval Çeşmesi, Basel
Karnaval Çeşmesi, Basel

Karnaval Çeşmesi, Basel

Mekanize medyadaki çalışmaları ile tanınan İsviçreli sanatçı Jean Tinguely tarafından yaratılan bu keyifli, animasyonlu yapı, 1977 yılında şehir tarafından açıldı. Özellikle hava jetlerinin donarak kışın etkileyicidir ve benzersiz hava heykelleri yaratır.

Basel Balık Pazarı

Balıkçılar, çeşme havzası bir tür ortak soğutucu olarak hizmet veren bu meydanda bir zamanlar yakalama pazarını taze tuttu. Çeşmenin kendisi 1390’dan kalmadır ve Meryem Ana, Aziz Peter ve Vaftizci Yahya figürlerine sahiptir.

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close