San Marco Bazilikası

San Marco Bazilikası Hakkında

Basilica di San Marco sadece büyük bir şehrin dini merkezi değil, aynı zamanda yüzyıllar boyunca Avrupa kültürünün ön planında olan bir şehrin politik, entelektüel ve ekonomik arzusunun ve başarılarının bir ifadesidir. Sadece Tanrı’nın yüceliğine değil, aynı zamanda Venedik’in yüceliğine de bir anıt. Bazilika, dini işlevini şehrin siyasal yaşamına bağlayan doges’in kişisel şapeli idi ve Cumhuriyet’in amirallerinin ve tüccarlarının Doğu’dan (Bizans İmparatorluğu daha sonra bilindiği gibi) elde edebileceği tüm zenginliklerle donatıldı. Chiesa D’Oro veya Altın Kilise lakabı. Mevcut kilise 11. yüzyılda başladığında, dekorasyonunda nadir renkli mermerler ve altın varak mozaikler kullanılmıştır. 12. ve 13. yüzyıllar yoğun bir askeri genişleme dönemiydi ve 13. yüzyılın başlarında cepheler 1204’te Konstantinopolis’ten alınan yaldızlı bronz antik Roma atları da dahil olmak üzere Venedik’in fetihlerine tanıklık etmeye başladı.
Loş ışık, göllerin üstündeki galeriler – matroneum, kadın galerisi olarak hizmet ettiler – büyük sunak ekranı veya tek büyük Bizans avizesi olan iconostasis, Yunan çapraz zemin planı bile San Marco’ya egzotik bir görünüm kazandırıyor. Batı Hıristiyan kiliselerinin çoğu. Etkisi dikkat çekicidir. Burada Oryantal ihtişamın ihtişamı ve gizemi, Hıristiyan inancına odaklanmış ve son derece müthiş bir izlenim yaratıyor.

San Marco Bazilikası
San Marco Bazilikası

Bazilikanın görkemi elbette ortaçağ mozaik çalışmasıdır; mozaiklerin yaklaşık% 30’u orijinal formlarına yakın bir yerde hayatta kalmaktadır. 12. yüzyılın sonlarından en erken tarih, ancak büyük çoğunluğu 13. yüzyıldan kalmadır. Konstantinopolis’in 1204’te alınması, bazilikanın mozaik dekorasyonu için karar verici bir andı. Büyük miktarda mozaik malzeme getirildi ve Venedik mozaik dekorasyon okulu gelişmeye başladı. Dahası, 4. ya da 5. yüzyıldan kalma bir hazine – en eski resimli İncil olan Pamuk Genesis, Konstantinopolis’ten getirildi ve Yaratılış’ın zarif mozaikleri ve narteksi süsleyen Abraham, Joseph ve Moses’ın hikayeleri için tasarımlar sağladı ( giriş salonu). Tüm bazilikalarda en güzel ve en iyi korunmuş olanlar arasındadır.

San Marco Bazilika Çevresi

Sanctuary’de ana sunak, St. Mark’ın mezarı üzerine inşa edilmiştir, yeşil mermer gölgelik 6. yüzyıldan kalma oyulmuş kaymaktaşı sütunları üzerinde yükselmiştir – yine yağmalanmış sanat. 255 emaye panel içeren göz kamaştırıcı yaldızlı gümüş, mücevher kaplı bir ekran olan Pala D’Oro, Venedik Doge Orseolo I tarafından 976’da Konstantinopolis’te görevlendirildi ve sonraki dört yüzyıl boyunca genişletildi.

San Marco Bazilikası
San Marco Bazilikası Girişi

Bazilika girişindeki hattı atlamak için (en azından Nisan ayından Kasım ayının başına kadar), web sitenize varışınızı – ek ücret ödemeden – ayırın. Yakındaki checkroom’da bir çantayı kontrol ederseniz, çek saplamalarınızı koruyucunuza gösterebilirsiniz, sizi sallayacak. Burası kutsal bir yer olduğunu unutmayın: muhafızlar şort, kolsuz elbiseler ve tank üstü insanlara kabulü reddeder.

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close